Magnhild og Jason Harral

Magnhild og Jason Harral

Med kurs for Benin, Afrika

Magnhild og Jason Harral er tatt opp som misjonærer i Adventist Frontier Missions. Her kan du følge dem hele veien, fra forberedelser til utreise.

Og så var de fem

2012Posted by Magnhild og Jason Harral Thu, April 11, 2013 21:34:58

Mange av dere vet jo dette allerede, men siden det kan være lesere som ikke vet det, og siden det var det største høydepunktet i familien i 2012 skriver jeg om det likevel.

Petra Michelle ble født litt før halv seks på morran den 20. november i fødselsbasseng hjemme i huset vårt her i Natitingou. Jeg hadde ei sveitsisk jordmor til å hjelpe meg, og det var jeg veldig glad for. Reuben og Kaia sov og merka ikke før de våkna at de hadde fått ei ny lillesøster, som de tok i mot med jubel.

Vi er veldig takknemlige for at alt gikk bra med fødselen og at Petra er ei sunn og frisk lita jente som steller pent med foreldrene sine. Hun er grei og medgjørlig og holder for tida på med å snu seg fra rygg til mage og tilbake og snurre rundt på gulvet.


  • Comments(2)//missionblog2.aluwini.no/#post30

“Vær ikke redd! Det er flere som er med oss enn med med dem.”

2012Posted by Magnhild og Jason Harral Mon, November 12, 2012 10:52:18

“Kan du holde talen i dag?” spurte Hyacinthe og så på Jason som om han allerede hadde svart ja. Jason sa etterpå at han hadde regna med at det var sånn det kom til å skje – og nå har han altså holdt sin første tale på fransk her i Benin.

Sabbaten den 20. november var vi på besøk i Boukoumbe, en liten by / stor landsby som ligger 50km fra Natitingou. Der bor det hovedsakelig otammarifolk, så det er mange tataer (otammarifolkets tradisjonelle hus) i området.

Jeg var veldig glad for at Jason holdt talen, for det er fortsatt vanskelig for meg å følge med når de innfødte snakker, men denne gangen skjønte jeg nesten alt som ble sagt! Jason brukte fortellinga om arameerne som omringet Elisja fra 2. Kongebok 6,8-23 som utgangspunkt og hadde som hovedtanke det Elisja sier i vers 16: “Vær ikke redd! Det er flere som er med oss enn med dem.”

Her i Benin er det mange menighetsmedlemmer som syns det er vanskelig å stå i mot presset fra familie og venner om å delta i hedenske seremonier og avgudsdyrkelse. Jason oppmuntret dem med at for hver tredje engel som ble kastet ut av himmelen sammen med Satan er det to som ble igjen og som nå er tilgjengelige for å hjelpe oss når vi trenger det.

Jeg vet ikke hvilke ting du strever med, men det samme løftet gjelder deg:

“Vær ikke redd! Det er flere som er med oss enn med med dem.”

  • Comments(0)//missionblog2.aluwini.no/#post29

"Idag er det sabbat, det skinner over jord..."

2012Posted by Magnhild og Jason Harral Sat, September 22, 2012 18:59:51
Vi har ikke så mye klokkeklang på sabbatene her i Natitingou, slik som det står om i den sangen, men vi har "kirkegang"! En av tingene jeg er mest takknemlig for ved huset vi bor i er at det ligger i gangavstand til kirka. Å begynne dagen med en tur i frisk luft - før det blir for varmt til å nyte å være ute - er så deilig! Da blir man satt i rette sinnsstemning til å sette pris på stunda i kirka.

Programmet kan fortsatt virke litt langt når vi ikke skjønner alt som blir sagt, men ungene trives veldig godt på barnesabbatsskolen der det synges og fortelles bibelfortellinger. De blir godt tatt i mot av de andre barna og det er flere som gjerne vil sitte ved siden av dem og gjør plass på benken når vi kommer. Det synges nesten bare på fransk, og ikke så mye på de lokale språkene, så vi har lært oss mange av sangene allerede og kan synge med. Kaia liker spesielt godt "Lit ta Bible, prie chaque jour" (Les din Bibel, be hver en dag) for da hopper man nemlig høyt på slutten. :) Reubens favoritt er "C'est le petit David" om lille David med slynga som snurrer rundt og rundt.

På sangstunda på gudstjenesten synger de sanger på de lokale språkene og klapper i takt, så da får man den eksotiske opplevelsen, men på resten av gudstjenesten synges det fra den franske salmeboka for da er det litt mer formelt. Resten av programmet er likt slik det er mange andre steder i verden med bønn, sang, Bibellesning og tale. Det som er annerledes er at når gudstjenesten er over går alle i kirka ut på lang rekke og hilser på hverandre etter tur og stiller seg i en stor sirkel utafor kirka. Der ønsker man hverandre en god sabbat videre og så er alle fri til å gå hvert til sitt. Det er en veldig koselig tradisjon, syns jeg. (Det viktige er å huske å vaske seg på hendene etterpå så fort det lar seg gjøre, så man ikke sprer for mange sykdommer.)

"Bon sabbat" fra Benin!

  • Comments(0)//missionblog2.aluwini.no/#post28

Nyttårsforsett i september

2012Posted by Magnhild og Jason Harral Wed, September 05, 2012 09:35:42
Nå har det gått et år siden vi kom til Benin, men ennå ikke fullt et år siden vi kom til Natitingou. Og med det har jeg tenkt å introdusere en mer levende (altså oftere oppdatert) blogg! Nyttårsforsett kan man jo ha selv om det ikke er et nytt kalenderår, ikke sant?

Sist søndag ble vi invitert hjem til Monsieur David, som vi kaller ham. Mr David jobber på Posten og Jason traff ham første gang da han var i Natitingou i 2009. Det visste ikke jeg da vi flytta hit og jeg stussa litt på den ”over-hyggelige” mannen på Posten som alltid spurte meg hvordan Reuben hadde det. Da Jason en kveld hadde invitert ham hjem til oss fikk jeg oppklart mysteriet.

Mr David er kristen og er forlovet med ei jente som går i samme menighet. Han spiller gitar og komponerer egne sanger. Da de kom til oss sang de salme 37 vers 4 som han hadde satt musikk til. Han smilte stort da Jason ga ham boka Slektenes Håp.

Da vi var på besøk hos ham nettopp stilte han spørsmål han hadde fått etter å ha lest i den og Jason og han hadde en god samtale.

Og hovedgrunnen til at dette ble et blogginnlegg er at han er den første her i Natitingou som har invitert hele familien hjem til seg. Det var utrolig koselig etter å ha vært her nesten ett år!

David og Chimene sang velkomstsang for oss da vi kom.

  • Comments(1)//missionblog2.aluwini.no/#post27