Magnhild og Jason Harral

Magnhild og Jason Harral

Med kurs for Benin, Afrika

Magnhild og Jason Harral er tatt opp som misjonærer i Adventist Frontier Missions. Her kan du følge dem hele veien, fra forberedelser til utreise.

"Idag er det sabbat, det skinner over jord..."

2012Posted by Magnhild og Jason Harral Sat, September 22, 2012 18:59:51
Vi har ikke så mye klokkeklang på sabbatene her i Natitingou, slik som det står om i den sangen, men vi har "kirkegang"! En av tingene jeg er mest takknemlig for ved huset vi bor i er at det ligger i gangavstand til kirka. Å begynne dagen med en tur i frisk luft - før det blir for varmt til å nyte å være ute - er så deilig! Da blir man satt i rette sinnsstemning til å sette pris på stunda i kirka.

Programmet kan fortsatt virke litt langt når vi ikke skjønner alt som blir sagt, men ungene trives veldig godt på barnesabbatsskolen der det synges og fortelles bibelfortellinger. De blir godt tatt i mot av de andre barna og det er flere som gjerne vil sitte ved siden av dem og gjør plass på benken når vi kommer. Det synges nesten bare på fransk, og ikke så mye på de lokale språkene, så vi har lært oss mange av sangene allerede og kan synge med. Kaia liker spesielt godt "Lit ta Bible, prie chaque jour" (Les din Bibel, be hver en dag) for da hopper man nemlig høyt på slutten. :) Reubens favoritt er "C'est le petit David" om lille David med slynga som snurrer rundt og rundt.

På sangstunda på gudstjenesten synger de sanger på de lokale språkene og klapper i takt, så da får man den eksotiske opplevelsen, men på resten av gudstjenesten synges det fra den franske salmeboka for da er det litt mer formelt. Resten av programmet er likt slik det er mange andre steder i verden med bønn, sang, Bibellesning og tale. Det som er annerledes er at når gudstjenesten er over går alle i kirka ut på lang rekke og hilser på hverandre etter tur og stiller seg i en stor sirkel utafor kirka. Der ønsker man hverandre en god sabbat videre og så er alle fri til å gå hvert til sitt. Det er en veldig koselig tradisjon, syns jeg. (Det viktige er å huske å vaske seg på hendene etterpå så fort det lar seg gjøre, så man ikke sprer for mange sykdommer.)

"Bon sabbat" fra Benin!

  • Comments(0)//missionblog2.aluwini.no/#post28